Costa Basca (de Baskische kust)

Costa Basca (de Baskische kust)

Informatie over de Baskische kust

De Costa Vasca (Baskische Kust) is een kustzone aan de Golf van Biskaje in het noorden van Spanje en het zuidwesten van Frankrijk. De kust loopt van de kaap Punta Covarón in Muskiz tot aan de monding van de Adour.
Enkele bekende stranden zijn de Playa de La Concha, Playa de Fuenterrabía en Playa de Zarauz. De kust wordt gekenmerkt door scherpe kliffen, doorsneden door ría's. Verder landinwaarts vindt men een groen heuvellandschap met op de achtergrond de Pyreneeën.

De Costa Vasca is één van de minder populaire costa's van Spanje voor de gemiddelde toerist. Het regent er ook regelmatig in de zomer maar voor diegenen die niet de hele dag aan het strand willen doorbrengen en graag wandelen is het een waar paradijs.
Je vindt er diverse grotere steden zoals het mondaine San Sebastián en Bilbao die een bezoek meer dan waard zijn. Verder bestaat dit deel van de kust voornamelijk uit korte zeearmen, grillige rotskusten. Landerijen met onwaarschijnlijk veel groen sieren het landschap van deze Costa in noord Spanje.

baskenland-Dos-Cortados

Het klimaat van Baskenland

De Spaanse autonome regio Baskenland (niet te verwarren met de regio Baskenland die deels in Spanje en deels in Frankrijk ligt) bevindt zich aan de noordkust van Spanje, aan de Atlantsiche Oceaan.
Het klimaat van deze regio is duidelijk anders dan wat men van de zonnige costa's aan de oost- en zuidkust gewend is.
Onder invloed van een noordelijke zeestroming is het zeewater vrij koel in de zomer en regent het gedurende het hele jaar voor Spaanse begrippen veel. Zelfs in de zomer valt er geregeld een bui.
Koud is het echter niet in de zomermaanden. Met middagtemperaturen die in het hoogseizoen zo rond de 22 tot 26 graden liggen is het aangenaam vertoeven aan de Baskische kust.

Deel dit artikel via: