Spanje volgens Anne van Dos Cortados

'Dos Cortados' is er voor de vakantieganger die geïnteresseerd is in het échte Spanje.
Op onze website vind je een selectie van Bed and Breakfast's, appartementen en vakantiehuizen in Spanje en bijna allemaal bevinden ze zich op het platteland of in een authentiek Spaans dorpje.

Veel accommodaties zijn van Nederlandse en Belgische eigenaren.
En dat het prachtige achterland van o.a Andalusië, Catalonië of de Costa Blanca heel goed samen kan gaan met pure luxe en verwennerij, bewijzen deze accommodaties wel.

De diensten van Dos Cortados zijn helemaal gratis en geven een helder beeld van hoe jouw ideale Spanje-vakantie er uit zou kunnen zien.
Neem eens een kijkje, proef de sfeer en laat je betoveren...
KLIK HIER OM DE WEBSITE TE BEKIJKEN

Bed and breakfast 'Casa Sueños' Mijas Malaga Andalusie

casa-suenos-mijas-dos-cortados

De Villa bevond zich in een zeer chique wijk van Mijas en de huizen lagen ver van elkaar verwijderd dus reden we met opzet zo langzaam mogelijk om al dit fraais maar goed in ons op te kunnen nemen.
'Daar is het', wees ik Alexander. 
Een grote witte villa rees op achter het glooiende landschap en nadat ook hier de poorten openzwaaiden weden we verwelkomd door Chantal en Frank, de trotse bezitters van het nieuwe bed and breakfast 'Casa Suenos'.

Ze namen ons mee naar de tuin en omdat het zonnetje nog heerlijk scheen ploften we neer op een enorme lounge-set en nog geen vijf minuten later stond de tafel vol met zelfgemaakte sangria en verrukkelijke hapjes.
Ik kon mijn ogen niet afhouden van de 'infinity pool'. Wat waanzinnig dat je zoiets aan je gasten kan aanbieden. Alsof je zo het landschap inzwemt.

Casa suenos Tuin 129 kb

Frank is ondernemer en het was al jaren zijn grote wens om ooit eens naar warmere oorden te kunnen vertrekken. Chantal had in Nederland een grote 'life-style' winkel en dat was, bleek later, nog duidelijk zichtbaar toen we een rondleiding door de casa kregen.
Alsof je regelrecht een snoepwinkel induikt. Meisjes... Wees gewaarschuwd.
Aan ieder detail was gedacht en alles in het roomwitte interieur was op elkaar afgestemd. Hier was niets aan het toeval overgelaten en menig vrouw zou hier, volgens mij het liefst de hele santenkraam opkopen. Een plaatje.
Nadat Frank zijn bedrijven verkocht had en ook Chantal haar zaak had doorgegeven, stond niets ze meer in de weg om, samen met hun jonge dochter Chiara hun boeltje op te pakken en daadwerkelijk 'de droom' te gaan leven.

Dos-cortados-BB-Spanje-Andalusie

En daar zaten we dan. Pratend en lachend totdat Frank sprak: 'Jassen aan. We gaan uit eten.'
Het restaurant bleek een voltreffer. De schattige ober sprak ons toe in zijn allermooiste Spaans, schonk elegant de glazen vol en presenteerde heerlijke tapas. Onnodig jullie te vertellen dat we ons in de zevende hemel waanden. Het werd een genoegelijke avond en bij thuiskomst werden de glazen wederom gevuld want we raakten niet uitgepraat.

IMG 0120

Toen we die nacht onze suite met eigen balkon opliepen wachtte ons nog een verrassing.
Op het bed lagen twee rozen en een klein dienblad met twee likeurtjes en bonbons.
We zijn ermee 'ons' terras opgelopen.
Voor ons lag de zee. De stad was verlicht. Een enorme boot voer voorbij. De lucht werd opgelicht door felle bliksemschichten en het was doodstil. Magisch!

Casa-suenos-mijas-dos-cortados-andalusie

Die ochtend, na een wel héel goede nachtrust konden we plaats nemen voor ons, nogal onSpaanse privé- ontbijt. Wat een overvloed. We zijn er maar eens goed voor gaan zitten.
Nog maar nét begonnen en de reserveringen stromen al binnen. Knap werk maar wat anders kan je verwachten van twee mensen waar het ondernemen en uitstekend gastheerschap in het bloed zit. Wij nemen ons petje af voor die twee.

Lieve Chantal en Frank. Duizend maal dank voor deze mooie ervaring. Jullie zijn fantastische mensen en we wensen jullie een prachtige toekomst toe.

Sinaasappels plukken en tapas eten onder de Andalu...
Andalusie. Naar de koningsstad Granada en het Alha...