Spanje volgens Anne van Dos Cortados

'Dos Cortados' is er voor de vakantieganger die geïnteresseerd is in het échte Spanje.
Op onze website vind je een selectie van Bed and Breakfast's, appartementen en vakantiehuizen in Spanje en bijna allemaal bevinden ze zich op het platteland of in een authentiek Spaans dorpje.

Veel accommodaties zijn van Nederlandse en Belgische eigenaren.
En dat het prachtige achterland van o.a Andalusië, Catalonië of de Costa Blanca heel goed samen kan gaan met pure luxe en verwennerij, bewijzen deze accommodaties wel.

De diensten van Dos Cortados zijn helemaal gratis en geven een helder beeld van hoe jouw ideale Spanje-vakantie er uit zou kunnen zien.
Neem eens een kijkje, proef de sfeer en laat je betoveren...
KLIK HIER OM DE WEBSITE TE BEKIJKEN

Spanje voor beginners

 ik vertrek spanje dos cortados

Is het echt al bijna zeven maanden geleden dat we Nederland verlieten om naar het zonnige Andalusie in Zuid Spanje te emigreren? Ik kan er nog steeds niet goed bij.
'Om een beetje te settelen hier, heb je wel een paar jaar nodig hoor', hoorden we van alle kanten en dat geloof ik graag.

Gelukkig hebben we in Nederland de tijd gehad om ons heel goed voor te bereiden, de taal alvast een beetje te leren en een financiele buffer op te bouwen en geloof me; dat was geen overbodige luxe.

Alles moet nog ontdekt en uitgezocht worden. Hoe leven, denken en handelen de Spanjaarden? Hoe zit dat toch met al die feestdagen? Hoe werkt het met de openings- en sluitingstijden van winkels, banken en postkantoren? Hoe werkt dat hier met het internet? Hoe kan ik me het best verzekeren? Hoe registreer ik me bij de Spaanse Kamer van Koophandel en waar vind ik de juiste arts en tandarts? Hoe zit het toch met het Spaanse belastingsbeleid en waar vind ik een goede gestor?

Ach, en er is nog zoveel meer om rekening mee te houden. Ondanks het feit dat we al best veel wisten hebben we voor bepaalde zaken toch een expert in de hand genomen en dat heeft ons enorm veel tijd, ergernis en geld bespaard. We hebben de boel op de rit. Hoera.

Door ons zoveel mogelijk te bemoeien met de Spanjaarden leren we in rap tempo en we hebben inmiddels ook wel begrepen dat het helpt om je aan te sluiten bij een Spaanse sportclub. Contacten worden hier snel gelegd. Spanjaarden zijn vriendelijk en gastvrij maar je komt er niet zomaar tussen. De familie en hun eigen Spaanse vriendenclub is ze heilig en eigenlijk is dat best prima. Je moet het gewoon even weten. Wij genieten ondertussen enorm van ze en de bijna altijd aanwezige zon, de zee en het relaxte dagelijkse leven doet ons goed.
Mijn held
Anne stopt met bloggen (althans... op deze plek)

Related Posts