Sevilla

Sevilla

Een niet te missen hoogtepunt van je vakantie; traditioneel Sevilla

Informatie en bezienswaardigheden

Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië en tevens van de provincie Sevilla. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. 
Deze stad, gelegen aan de rivier Guadalquivir, is het levendige centrum van de regio en telt zo'n 700.000 inwoners. 

Sevilla is een stad waar je je niet snel vervelen zult want deze zeer traditionele stad bruist van het leven. 
Hier in Sevilla is nog veel terug te vinden van het Spanje van weleer.
Wie naar Sevilla komt om kunst en cultuur op te snuiven is beslist naar de juiste plek gekomen.
 Vrouwen en mannen in klederdracht, paarden met koetsjes, de flamenco, wuivende waaiers en gitaristen op iedere hoek. Je vindt het hier allemaal.

Maar ook zijn er oneindig veel gezellige restaurantjes en terrasjes te vinden en het nachtleven is ronduit sprankelend te noemen. De stad is charmant en de inwoners gastvrij. 

Sevilla staat in Spanje bekend om het niet-officiële en zeer afwijkende dialect dat er gesproken wordt. Door deze uitspraak zijn de ‘Sevillanos’ zelfs voor andere Spanjaarden niet altijd goed te verstaan.

Sevilla_Andalusie

Het weer in Sevilla

Over de temperaturen raakt men hier nooit uitgepraat. Sevilla staat bekend om zijn extreem hete klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur is dan ook 18,6 graden Celsius. 
Dit maakt Sevilla een van de warmste steden van Europa. De winters zijn zeer mild,  de zomers heet, droog en lang. Van maart tot en met november kan de temperatuur de 30 graden bereiken. In de maand juli is de gemiddelde maximumtemperatuur maar liefst 35,3 graden en de 40 graden-grens wordt met grote regelmaat overschreden.

Maar dat is geen reden om deze beeldschone stad over te slaan. Doe als de inwoners: koop een waaier, hou ‘s middags een korte siësta en doe het gewoon wat rustiger aan.
'Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla'. wat vrij vertaald betekent:  'Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist'.

hotel

 Hotels in Sevilla

Kijk hier voor het aanbod van hotels in Sevilla
Kijk hier voor het aanbod van hotels in de regio Sevilla

Onze eigen accommodaties in Andalusie

 reisgidsen spanje

Reisgidsen Sevilla

Reisgids Sevilla en Andalusie
Stadsgids Sevilla

fietsen huren excursie sevilla

Tip: Ontdek Sevilla met een wandel- of fietstour met Nederlandstalige gids

Wat is er leuker dan een stad als Sevilla te ontdekken aan de hand van een gepassioneerde gids die Nederlands spreekt! Ga op pad met de vertrouwde experts van Baja Bikes en maak kennis met Sevilla per fiets, segway of al wandelend.

Kijk hier voor meer informatie over fietsen in Sevilla


Een greep uit de hoogtepunten van Sevilla:

sevilla-giralda

Kathedraal en Giralda Toren

De kathedraal van Sevilla is het grootste gotische gebouw ter wereld en de op twee na grootste kerk van Europa. De ‘Catedral de Santa Maria de la Sede’ werd in de 15e eeuw gebouwd op de plaats van een Moorse moskee uit de 12e eeuw. Van die moskee zijn alleen de Patio de los Naranjos (Sinaasappelhof) en de minaret (Giralda Toren) over.
Het interieur is rijk versierd: gebrandschilderde ramen uit de 15e eeuw, smeedijzeren hekwerken, prachtige koorbanken en een fraaie barokke ombouw van het orgel. Het hoogtepunt is de Capilla Mayor (hoofdkapel) met een altaarstuk dat is versierd met vergulde houtsneden over het leven van Christus en Maria.

Alcázar (koninklijk paleis) van Sevilla

Het Koninklijk Paleis wordt nog steeds gebruikt door de Spaanse koning en koningin als ze in Sevilla op bezoek zijn. Dat gebeurt niet vaak en je kan dan ook rustig ronddwalen in dit paleis dat een onmiskenbaar Moorse uitstraling heeft. 
Je krijgt hier het gevoel op de binnenplaats van een Arabisch paleis te staan. Niet verwonderlijk, want de bouwmeesters waren Moren.
In het midden ligt een langwerpige vijver omgeven door verzonken tuinen. Rond de patio loopt een galerij. De bovenste etage is in renaissancestijl. Die werd dan ook later toegevoegd, onder Karel V.

sevilla-paleis

Torre del Oro

Waar de naam Torre del Oro (Gouden Toren) op slaat, is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Waren het de goudkleurige tegels waarmee de toren ooit was versierd of sloeg de titel op de schatten die Spanje uit Amerika haalde? Hoe dan ook, het is een fraaie toren en een mooi uitkijkpunt.

Plaza de Toros (arena)

Het Plaza de Toros is de oudste en zeker een van de mooiste arena’s voor stierengevechten in Spanje. Om een torero aan het werk te zien moet u tussen april en september in Sevilla zijn. Dit is het seizoen voor de, inmiddels ook in Spanje, zeer omstreden stierengevechten.

Museo Provincial de Bellas Artes Sevilla

Het museum voor schone kunsten is gevestigd in een voormalig klooster en is een van de belangrijkste kunstmusea van Spanje.
Je vindt er vooral religieuze kunst, afkomstig uit kerken en kloosters, met werken van onder anderen Zurbarán, Murillo en Valdés Leal maar ook Vlaamse en Italiaanse kunst is vertegenwoordigd

Barrio_de_Santa_Cruz_Sevilla

Barrio de Santa Cruz

De voormalige joodse wijk is een van de grote trekpleisters van Sevilla. Dwaal door pittoreske straatjes en steegjes en geniet van de tapas in een van de vele restaurants. Ook kunt u in deze karakteristieke wijk het spoor van Don Juan volgen. 

De wijk Santa Cruz is de voormalige Joodse wijk van Sevilla. Koning Ferdinand III dwong de joden zich in deze wijk te vestigen. In de 14e eeuw namen christenen het roer over en veranderden Santa Cruz in een volkswijk. Nu is het een toeristische trekpleister met smalle straatjes en pittoreske steegjes.

Plaza de España

Het Plaza de España is een overblijfsel van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Architectuurliefhebbers zullen onder de indruk zijn van het Spaanse Paviljoen en het plein ervoor die bol staan van de symboliek. 

Het plein wordt beheerst door het halfronde Spaanse Paviljoen, een overblijfsel van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling in 1929.
 Het werd ontworpen door architect Aníbal González die de leiding had over het tentoonstellingsproject. Het was het duurste paviljoen van de tentoonstelling en het plein is dan ook enorm groot: inclusief het gebouw zo’n 50.000 m2.

Sevilla_flamenco

Flamenco...... Muziek en dans

Andalusië is de bakermat van de flamenco en in Sevilla kan je er echt niet omheen.
 De naam Flamenco staat voor de combinatie van dans en muziek die een bepaalde sfeer oproept. Het doel is zowel de dansers als het publiek in een bepaalde sfeer te brengen die men ‘Duende’ noemt.

Tip: maak een flamenco optreden mee

Een Flamenco optreden kan je meebeleven in één van de vele ‘Tablaos Flamenco’ in Sevilla. Een leuke bar waar je gratis kan komen kijken en luisteren is 'La Carbonería' aan de Calle Levíes. Hier is een leuke mix van toeristen en lokale bevolking aanwezig.

De auto parkeren in Sevilla

Sevilla heeft veel parkeergarages maar het verkeer in het centrum is moordend.
Aan de overkant van de rivier bij het grote busstation kan je gratis parkeren. De Spanjaarden weten dit zelf ook maar al te goed, en daarom staat het vaak erg vol maar er is altijd wel een plekje te vinden. Laat geen waardevolle spullen achter in de auto. Het terrein wordt niet bewaakt.

 

 

Deel dit artikel via:

  • bed and breakfast, barcelona, catalonie, spanje
  • Vakantiehuis Costa Blanca, Valencia, Spanje
  • Bed and breakfast in Andalusië, Spanje
  • Bed and Breakfasts in Ibiza, Spanje
  • Vakantiehuis in Malaga, Andalusië, Spanje
  • Boek een B&B in Catalonië en ontdek de kunst van Gaudí en Picasso, de heerlijke cava's van de Penedés en de mooie baaitjes van de Costa Brava.
  • Kies voor een vakantiewoning aan de Costa Blanca, Valencia, Spanje. De vele prachtige stranden en pittoreske kustplaatsjes bieden alles voor de liefhebber van zon en zee.
  • Bed en breakfast in Andalusië, Spanje. Dé manier om cultuur en natuur te ontdekken.
  • B&B (Bed & Breakfast) op Ibiza, Balearen, Spanje voor een heerlijke strandvakantie. Ibiza biedt zowel adembenemende natuur als een hippe uitgaanscultuur.
  • Huur een vakantiehuis in Andalusië, Spanje en geniet van de rust, de luxe en de vrijheid.

Een bed & breakfast, hotel of vakantiehuis in Spanje

Proef de sfeer van het échte Spanje en laat je betoveren. Dos Cortados is er voor de vakantieganger die geïnteresseerd is in het authentieke Spanje. Op deze website vind je een ruime selectie van bed and breakfast ’s / B&B 's, vakantiehuizen, kleinschalige hotelletjes en appartementen en bijna allemaal bevinden ze zich op het platteland of in een typisch Spaans dorp. Veel B&B ’s en vakantiehuizen zijn van Nederlandse en Belgische eigenaren.
En dat het Spaanse platteland heel goed samen kan gaan met pure luxe en verwennerij, bewijzen deze accommodaties wel:

B&B'sVakantiehuizenVakantie-appartementenHotels
Andalusië Andalusië Andalusië Andalusië
Catalonië Catalonië Catalonië Catalonië
Valencia Valencia Valencia Canarische Eilanden
Ibiza & Mallorca Ibiza & Mallorca Canarische Eilanden Aragón

Aan jou de keuze: een bed & breakfast, vakantie-appartement, hotel of vakantiehuis in Spanje?

Je vakantie doorbrengen in een B&B of vakantiehuis in Spanje is een unieke ervaring. Weg van het massatoerisme en heel dicht bij het pure van de natuur en cultuur van dit prachtige land. Verwonder je over de oude koningssteden Granada, Sevilla en Cordoba in Andalusië, de witte dorpjes en het rijke Moorse verleden. Geniet van de lange stranden van de Costa Blanca. Of laat je verrassen door de enorme schoonheid van de natuur in Catalonië. De mogelijkheden zijn eindeloos.