Andalusië

Andalusië

Informatie over Andalusie

Andalusië is de meest zuidelijke regio van Spanje. Het heeft ongeveer 9 miljoen inwoners.
De meeste mensen hier wonen in de grote steden. Het woeste en droge achterland is dunbevolkt en vaak zelfs nog vrij geïsoleerd.
Andalusië is onderverdeeld in 8 provincies, te weten: Malaga, Granada, Sevilla, Cordoba, Cadiz, Huelva, Almeria en Jaen. De hoofdsteden van deze provincies hebben dezelfde naam.

Andalusië grenst aan de Atlantische Oceaan en de Middellandse zee en het zuidelijkste puntje, slechts gescheiden door een strookje water, ligt 13 kilometer van Marokko verwijderd.
De uitgestrekte stranden van de Costa del Sol in het diepe zuiden, trekken ieder jaar weer vele bezoekers.

De koningssteden Granada, Cordoba en Sevilla

De zon schijnt er bijna altijd en toch kan er in de winter geskied worden. De Sierra Nevada in Granada voorziet in moderne, goed onderhouden pistes.
Waar je ook bent in Andalusië, overal proef je het Moorse verleden en als je in Andalusië bent, mag een bezoek aan de koningssteden eigenlijk niet overgeslagen worden. Bekijk het Moorse Alhambra in Granada, geniet van de Mezquita in Cordoba en verwonder je over de enorme kathedraal in Sevilla maar Andalusië is meer dan dat alleen.

Natuur en witte dorpen van Andalusië

Zelfs het allerkleinste witte dorpje (pueblo blanco) ademt zijn eigen sfeer uit, heeft zijn eigen geschiedenis, gewoonten en gebruiken.
Wandel door de overrompelend mooie natuurparken die Andalusië rijk is, waai eens uit aan een verscholen baai, eet tapas op een terrasje in de zon, rij door de eindeloos uitgestrekte olijfgaarden van Cordoba, bezoek sherryhuizen in Jerez de la Frontera, ruik de overal aanwezige geur van jasmijn en... geniet.

De inwoners zijn vriendelijk en gastvrij en combineren schijnbaar moeiteloos het oeroude verleden van hun land met het moderne heden.
Laat je betoveren. Andalusië is een stukje Spanje om hopeloos verliefd op te worden.

Heerlijk overnachten? Kijk hier eens naar deze accommodaties in de regio Andalusie

Bed and breakfast's in Andalusie
Vakantiehuizen in Andalusie
Appartementen in Andalusie

Liever een hotel in een van de Andalusische steden?

Hotel Malaga
Hotel Granada
Hotel Sevilla
Hotel Cordoba
Hotel Ronda
Hotel Cadiz

Hotel Nerja
Hotel Marbella

 

TIP:

Onze reisgids voor de stad Malaga is uit. 
Meer informatie of wil je bestellen? Reisgids Malaga

Deel dit artikel via: