Autorondreis Andalusië

Autorondreis Andalusië

Een veel voorkomende vraag die mensen ons stellen is: 'We hebben drie weken vakantie en willen een autorondreis Andalusië gaan maken. Wat mogen we niet missen?'

Leuk dat ze dat aan ons vragen maar hier zijn honderden voorbeelden van te vinden op het internet. Andalusië is hot en rondreizen met de auto is de nieuwe trend. Zoveel is zeker. 
Door schade en schande wijs geworden adviseer ik inmiddels het volgende:
Scheur niet van het ene naar het andere logeeradres maar zoek er hooguit drie of vier uit en besteedt heel veel tijd aan het uitzoeken welk B&B, hotel, appartement of vakantiehuis het best bij je past. 

Klik hier voor: B&B in Andalusie

Klik hier voor: Hotel in Andalusie

Dos-Cortados_autorondreis_Andalusie2

Het vreet energie om steeds weer je koffertje in- en uit te moeten pakken en bovendien krijg je dan de kans niet om het echte sfeertje van het bed and breakfast te leren kennen.
Vanuit je vakentieadres stippel je iedere dag weer een nieuwe route uit en mocht je eens geen zin hebben.... Nou, wat let je? Dan blijf je toch lekker een dagje hangen aan het zwembad en laat je grenzeloos verwennen. Tapaatje.... flesje Spaanse wijn.... Heerlijk.

auto huren spanje andalusie


Autohuur in Spanje. Huur hier je auto in Andalusie 

Wat moet je gezien hebben?

Tja, het is natuurlijk een autorondreis en daar hoort een beetje van alles in te zitten.
Kunst en cultuur, natuur en rust, de reuring van een grote stad...
De Spaanse keuken moet ontdekt worden, kleine lieflijke dorpjes moeten bezocht.
Mijn idee van de perfecte autorondreis zou zijn:

Granada met het Alhambra en Cordoba met de Mezquita, Malaga met z'n stranden, boulevard, talloze restaurants en vele musea.
De witte dorpjes (pueblos blancos) zou ik willen zien en dan pak ik vanzelfsprekend ook Ronda 'even' mee. Cadiz en Jerez de la Frontera natuurlijk. Sevilla mag niet overgeslagen worden en oh ja, de Alpujarras moet je zeker ook ontdekken. (als daar nog tijd voor is)

Ben ik er dan? Nee, eigenlijk niet. Het heeft voornamelijk te maken met je persoonlijke voorkeuren. Lees je maar eens even goed in. Wat zijn je wensen?
Vervolgens pak je een kaart van Andalusië, je streept alles aan wat je interessant lijkt en kijkt dan vervolgens welke bed and breakfast's, hotels of vakantiehuizen er daar in de buurt liggen en wat haalbaar is.
Een beste klus maar je krijgt er je droomvakantie voor terug.

Misschien leuk voor jou:

Reisgids Andalusie

 

 

Dos-Cortados_autorondreis_Andalusie3

Deel dit artikel via: