Spanje volgens Anne van Dos Cortados

'Dos Cortados' is er voor de vakantieganger die geïnteresseerd is in het échte Spanje.
Op onze website vind je een selectie van Bed and Breakfast's, appartementen en vakantiehuizen in Spanje en bijna allemaal bevinden ze zich op het platteland of in een authentiek Spaans dorpje.

Veel accommodaties zijn van Nederlandse en Belgische eigenaren.
En dat het prachtige achterland van o.a Andalusië, Catalonië of de Costa Blanca heel goed samen kan gaan met pure luxe en verwennerij, bewijzen deze accommodaties wel.

De diensten van Dos Cortados zijn helemaal gratis en geven een helder beeld van hoe jouw ideale Spanje-vakantie er uit zou kunnen zien.
Neem eens een kijkje, proef de sfeer en laat je betoveren...
KLIK HIER OM DE WEBSITE TE BEKIJKEN

Wandelen in Andalusie - Caminito del Rey

caminito
 
Je moet natuurlijk geen hoogtevrees hebben maar verder is de route 'Caminito del Rey' een ontzagwekkend mooie en bovendien veilige wandeling door de Andalusische natuur en ben je toch maar een uur verwijderd van de Zuid Spaanse stad Malaga.
Loop hem eens een keer en ik beloof je dat je het niet snel vergeten zult want eigenlijk is hier maar één juist woord voor te vinden. Spectaculair.
Bij het natuurpark van El Chorro met haar blauwe stuwmeren,  bevindt zich de beruchte kloof van El Chorro met zijn enorme rotswanden die tot een hoogte van wel 400 meter reiken. Aan beide kanten bevinden zich de stuwmeren met waterkracht-centrales die elektriciteit opwekken en om die reden werd er in het begin van de twintigste eeuw een smal looppad gemaakt die de beide centrales met elkaar verbond.
Dit lange pad is bekend onder de naam Caminito del Rey (het Koningspad).
In de loop der jaren raakte het, toch al levensgevaarlijke pad behoorlijk in verval. Evengoed besloten de nodige waaghalzen keer op keer weer het pad te belopen en dit liep helaas niet altijd goed af.
 
caminito klein
 
 
Na het zoveelste dodelijke ongeluk, besloot de regering het pad in het jaar 2000 definitief te sluiten voor het publiek maar de Caminito del Rey bleef tot de verbeelding van velen spreken en dat werd goed begrepen door de autoriteiten.
In het jaar 2013 werden er plannen gemaakt het pad weer begaanbaar te maken voor een groot publiek en inmiddels is het zover. 
Sinds eind maart 2015 is,  na een kostbare en grondige renovatie, de Caminito del Rey weer geopend voor het publiek en inmiddels hebben er al tienduizenden bezoekers gretig gebruik van gemaakt.
Omdat wij slechts een half uurtje rijden bij de Caminito vandaan wonen en toch wel heel nieuwsgierig waren naar dit beroemde pad, reserveerden we twee kaarten via de officiële website, staken onze paspoorten in de zak, deden stevige wandelschoenen aan en gingen op weg.
Bij de entree van de Caminito del Rey werden onze papieren grondig gecontroleerd en kregen we een witte helm opgezet. Een flesje water hadden we op zak en daar gingen we.
 
caminito del rey 1

Vreemd genoeg was ik er een beetje nerveus van. Ik had de nodige filmpjes en foto’s reeds bekeken en het zag er allemaal nogal spannend uit maar zodra je de eerste voet op het pad zet, verandert alles. Wát een schoonheid en grandeur. De organisatie verleent zijn bezoekers met kleine groepjes tegelijkertijd toegang tot het pad dus je loopt altijd in betrekkelijke rust. Je hoort de vogels, het ruisen van het water, gieren vliegen over en ondertussen vergaap je je aan de altijd groene natuur.  
De wandeling voert door de enorme kloof (La Garganta del Chorro), je bewandelt een hangbrug en loopt langs indrukwekkende kliffen. De uitzichten met vele heuvels, watervallen, de stromende rivier, de stuwmeren en valleien zijn adembenemend mooi.
De caminito zelf is slechts drie kilometer lang en je doet er ongeveer drie uur over. Voor mij was het te kort. Veel te kort. Er is zoveel te zien en op te nemen dat je hersenen het nauwelijks kunnen bevatten. Aangekomen bij de uitgang had ik al spijt van het feit dat we zo stevig hadden doorgestapt. We hadden er veel meer tijd voor moeten uittrekken, meer stops moeten maken en ik realiseerde me blij dat we het geluk hebben zo dicht in de buurt te wonen. Dit wil ik nog een keer meemaken, hier wil ik anderen mee naartoe nemen. Wat een prachtige aanvulling op de toch al zo indrukwekkende natuur van Andalusie. 
 
 caminito rey 4
 
Tijdens deze wandeling, die overigens echt niet zwaar is (maar je moet wel over een heel klein beetje conditie beschikken), draag je een helm en het is goed om te weten dat er onderweg geen toiletten te vinden zijn.
Neem je stevige schoenen en zonnebrandcreme mee en vergeet vooral je flesje water en je fototoestel niet. Toiletten en verschillende restaurants zijn zowel bij de ingang als de uitgang te vinden en aan het einde van je wandeling staat er een pendelbus klaar die je voor minder dan een euro weer terug brengt naar het startpunt. 
Een kaartje kost je tien euro en geloof me maar; het is iedere cent meer dan waard.
 
caminito 5
151 Hits
0 reacties

Anne stopt met bloggen (althans... op deze plek)

 

IMG 1748

Lieve allemaal, 

Met heel veel plezier heb ik op deze plek vanaf 2009 blogjes geschreven over onze grote wens om ooit eens naar Spanje te kunnen vertrekken en alle avonturen die we hebben beleefd gedurende onze zoektocht. Inmiddels wonen we alweer een maand of acht met veel plezier in het Spaanse dorp Alhaurin de la Torre, vlakbij Malaga en het oorspronkelijke doel van dit blog is daarmee komen te vervallen. 

Ik ga het blog verder gebruiken voor andere Dos Cortados doeleinden. Met name voor het delen van toeristische informatie over Spanje. Vind je het leuk om hiervan op de hoogte te blijven dan hoef je niets te doen en anders kun je jezelf afmelden van dit blog zodat je geen updates meer in je mailbox zult ontvangen.

Onze avonturen en updates zijn vanaf vandaag te lezen op mijn Facebook pagina: Anne van Dos Cortados. Ik hoop jullie op die plek weer te treffen. 

Un beso fuerte,

Anne

 

120 Hits
0 reacties

Spanje voor beginners

 ik vertrek spanje dos cortados

Is het echt al bijna zeven maanden geleden dat we Nederland verlieten om naar het zonnige Andalusie in Zuid Spanje te emigreren? Ik kan er nog steeds niet goed bij.
'Om een beetje te settelen hier, heb je wel een paar jaar nodig hoor', hoorden we van alle kanten en dat geloof ik graag.

Gelukkig hebben we in Nederland de tijd gehad om ons heel goed voor te bereiden, de taal alvast een beetje te leren en een financiele buffer op te bouwen en geloof me; dat was geen overbodige luxe.

Alles moet nog ontdekt en uitgezocht worden. Hoe leven, denken en handelen de Spanjaarden? Hoe zit dat toch met al die feestdagen? Hoe werkt het met de openings- en sluitingstijden van winkels, banken en postkantoren? Hoe werkt dat hier met het internet? Hoe kan ik me het best verzekeren? Hoe registreer ik me bij de Spaanse Kamer van Koophandel en waar vind ik de juiste arts en tandarts? Hoe zit het toch met het Spaanse belastingsbeleid en waar vind ik een goede gestor?

Ach, en er is nog zoveel meer om rekening mee te houden. Ondanks het feit dat we al best veel wisten hebben we voor bepaalde zaken toch een expert in de hand genomen en dat heeft ons enorm veel tijd, ergernis en geld bespaard. We hebben de boel op de rit. Hoera.

Door ons zoveel mogelijk te bemoeien met de Spanjaarden leren we in rap tempo en we hebben inmiddels ook wel begrepen dat het helpt om je aan te sluiten bij een Spaanse sportclub. Contacten worden hier snel gelegd. Spanjaarden zijn vriendelijk en gastvrij maar je komt er niet zomaar tussen. De familie en hun eigen Spaanse vriendenclub is ze heilig en eigenlijk is dat best prima. Je moet het gewoon even weten. Wij genieten ondertussen enorm van ze en de bijna altijd aanwezige zon, de zee en het relaxte dagelijkse leven doet ons goed.
192 Hits
0 reacties