Andalusië

Andalusië

Informatie over Andalusie

Andalusië is de meest zuidelijke regio van Spanje. Het heeft ongeveer 9 miljoen inwoners.
De meeste mensen hier wonen in de grote steden. Het woeste en droge achterland is dunbevolkt en vaak zelfs nog vrij geïsoleerd.
Andalusië is onderverdeeld in 8 provincies, te weten: Malaga, Granada, Sevilla, Cordoba, Cadiz, Huelva, Almeria en Jaen. De hoofdsteden van deze provincies hebben dezelfde naam.

Andalusië grenst aan de Atlantische Oceaan en de Middellandse zee en het zuidelijkste puntje, slechts gescheiden door een strookje water, ligt 13 kilometer van Marokko verwijderd.
De uitgestrekte stranden van de Costa del Sol in het diepe zuiden, trekken ieder jaar weer vele bezoekers.

De koningssteden Granada, Cordoba en Sevilla

De zon schijnt er bijna altijd en toch kan er in de winter geskied worden. De Sierra Nevada in Granada voorziet in moderne, goed onderhouden pistes.
Waar je ook bent in Andalusië, overal proef je het Moorse verleden en als je in Andalusië bent, mag een bezoek aan de koningssteden eigenlijk niet overgeslagen worden. Bekijk het Moorse Alhambra in Granada, geniet van de Mezquita in Cordoba en verwonder je over de enorme kathedraal in Sevilla maar Andalusië is meer dan dat alleen.

Natuur en witte dorpen van Andalusië

Zelfs het allerkleinste witte dorpje (pueblo blanco) ademt zijn eigen sfeer uit, heeft zijn eigen geschiedenis, gewoonten en gebruiken.
Wandel door de overrompelend mooie natuurparken die Andalusië rijk is, waai eens uit aan een verscholen baai, eet tapas op een terrasje in de zon, rij door de eindeloos uitgestrekte olijfgaarden van Cordoba, bezoek sherryhuizen in Jerez de la Frontera, ruik de overal aanwezige geur van jasmijn en... geniet.

De inwoners zijn vriendelijk en gastvrij en combineren schijnbaar moeiteloos het oeroude verleden van hun land met het moderne heden.
Laat je betoveren. Andalusië is een stukje Spanje om hopeloos verliefd op te worden.

Heerlijk overnachten? Kijk hier eens naar deze accommodaties in de regio Andalusie

Bed and breakfast's in Andalusie
Vakantiehuizen in Andalusie
Appartementen in Andalusie

Liever een hotel in een van de Andalusische steden?

Hotel Malaga
Hotel Granada
Hotel Sevilla
Hotel Cordoba
Hotel Ronda
Hotel Cadiz

Hotel Nerja
Hotel Marbella

 

TIP:

Onze reisgids voor de stad Malaga is uit. 
Meer informatie of wil je bestellen? Reisgids Malaga

Deel dit artikel via:

  • Vakantiehuis Costa Blanca, Valencia, Spanje
  • bed and breakfast, barcelona, catalonie, spanje
  • Bed and breakfast in Andalusië, Spanje
  • Vakantiehuis in Malaga, Andalusië, Spanje
  • Bed and Breakfasts in Ibiza, Spanje
  • Kies voor een vakantiewoning aan de Costa Blanca, Valencia, Spanje. De vele prachtige stranden en pittoreske kustplaatsjes bieden alles voor de liefhebber van zon en zee.
  • Boek een B&B in Catalonië en ontdek de kunst van Gaudí en Picasso, de heerlijke cava's van de Penedés en de mooie baaitjes van de Costa Brava.
  • Bed en breakfast in Andalusië, Spanje. Dé manier om cultuur en natuur te ontdekken.
  • Huur een vakantiehuis in Andalusië, Spanje en geniet van de rust, de luxe en de vrijheid.
  • B&B (Bed & Breakfast) op Ibiza, Balearen, Spanje voor een heerlijke strandvakantie. Ibiza biedt zowel adembenemende natuur als een hippe uitgaanscultuur.

Een bed & breakfast, hotel of vakantiehuis in Spanje

Proef de sfeer van het échte Spanje en laat je betoveren. Dos Cortados is er voor de vakantieganger die geïnteresseerd is in het authentieke Spanje. Op deze website vind je een ruime selectie van bed and breakfast ’s / B&B 's, vakantiehuizen, kleinschalige hotelletjes en appartementen en bijna allemaal bevinden ze zich op het platteland of in een typisch Spaans dorp. Veel B&B ’s en vakantiehuizen zijn van Nederlandse en Belgische eigenaren.
En dat het Spaanse platteland heel goed samen kan gaan met pure luxe en verwennerij, bewijzen deze accommodaties wel:

B&B'sVakantiehuizenVakantie-appartementenHotels
Andalusië Andalusië Andalusië Andalusië
Catalonië Catalonië Catalonië Catalonië
Valencia Valencia Valencia Canarische Eilanden
Ibiza & Mallorca Ibiza & Mallorca Canarische Eilanden Aragón

Aan jou de keuze: een bed & breakfast, vakantie-appartement, hotel of vakantiehuis in Spanje?

Je vakantie doorbrengen in een B&B of vakantiehuis in Spanje is een unieke ervaring. Weg van het massatoerisme en heel dicht bij het pure van de natuur en cultuur van dit prachtige land. Verwonder je over de oude koningssteden Granada, Sevilla en Cordoba in Andalusië, de witte dorpjes en het rijke Moorse verleden. Geniet van de lange stranden van de Costa Blanca. Of laat je verrassen door de enorme schoonheid van de natuur in Catalonië. De mogelijkheden zijn eindeloos.